Företag och konferens

Föreläsning och evenemang för företagsgrupper och konferenser

Vi arrangerar gärna evenemang för grupper från företag, organisationer och myndigheter, speciellt under perioden september till juni! Se nedan.
Vi kan skräddarsy efter era önskemål.

Exempel på upplevelser att boka
  • Tångsafari i vadarbyxor eller sittande vid vattenbrynet
  • Tångsafari i våtdräkt/badkläder (maj, juni, augusti, september)
  • Mingel med tång och smakprov

Föreläsningar att boka
  • Framtidens mat växer i havet
  • Alger - mat och medicin
  • Plocka tång och strandväxter
  • Laga mat med tång 
  • Catxalot - matturism och upplevelseturism

Vi samarbetar även med konferenshotell
Kontakta oss gärna på info@catxalot.se för att prata mer!

Evenemang

Föreläsning

Föreläsningar med eller utan smakprover. Jag kan prata om t ex tång framtidens mat, tång och hållbarhet, skördning, matlagning, medicin, hur vi jobbar.

Plocka tång & strandväxter - upplev boken

Upplevelse för grupper fler än 6 personer. Tillsammans med Algblomman erbjuder Catxalot detta heldagsevent som bygger på boken med samma namn. Möjliga orter: Grebbestad, Käringön, Klåverön vid Marstrand.

Tångsafari 

Kombinera upplevelse med kunskap. Vi går i vadarbyxor och ser var tången växer. Catxalot berättar om tången och du får smakprov (alt. tångsoppa vintertid). September-juni. 2-3 timmar.

Marin hudvård

Workshop där ni får prova på att göra serum, scrub och ansiktsmask med tång. Vi använder även Algica från Swedish Algae Factory. Hela året. På ert konferenshotell eller i Grundsund eller Grebbestad. 2-3 timmar.

Cookalong

Vi lagar tillsammans mat med alger framför datorerna. Du får rabatt på tånginköpet från scandsea.se. Catxalot inleder med en presentation av olika arter och hur man hanterar och använder dem.

Tångmingel

Tångmingel i Båtklubbhuset i Grundsund (bredvid rest. Pelles rökeri) med presentation av tång ochbhur den används, smakprover/fingermat och alkoholfritt tångbubbel från Källsjö bryggeri. Från augusti till maj (ej januari, februari). Ca 2 timmar.

Tångmiddag med presentation

Tångmiddag i Båtklubbhuset, Grundsund, med presentation. Ni kan vara med och slutföra maten om ni vill (t ex göra en sallad, dekorera). 2-3 timmar. Från augusti till maj (ej januari, februari).

Tångförfest på en brygga

En presentation om och med tång på en brygga i Grundsunds pittoreska kanal. Med fin utsikt och smakprover. Kanske innan er kvällsaktivitet? 1 - 2 timmar. Sommartid.

Egen idé?

Har du en annan idé som du vill prata med oss om? Vi har många samarbetspartners på olika orter och kan skräddarsy något åt din grupp. Kontakta oss på info@catxalot.se